Recepten


Wraps met kiemgroenten (Jamie Oliver)

Wraps met kiemgroenten (Jamie Oliver)
(2 personen)
Ingrediënten:
extra virgin olijfolie
gedroogde oregano
2 kleine platbroden (bijv. naan)
1 rijpe avocado
½ teen knoflook
handjevol muntblaadjes
sap van 1 citroen
ca. 100 g cress, bijv. mizuna, paars basilicum, tuinkers, alfalfa of radijskers
parmezaan, om te schaven

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Wrijf elk platbroodje/naan in met wat olijfolie, een snufje gedroogde oregano en zout en peper. Maak een stuk bakpapier vochtig en wikkel het om de broden. Zo worden de broden rondom krokant en blijven ze lekker zacht in het midden. Doe ze in de oven en laat de broden daar liggen tot je klaar bent om ze te vullen.

2. Maak nu je avocadopuree. Wrijf in een vijzel of de keukenmachine de avocado, knoflook, munt en een flinke snuf zout en peper tot een romige puree. Voeg de helft van het citroensap en een scheut olijfolie toe. Doe de cress in een kom en sprenkel er de rest van het citroensap en nog een flinke scheut olijfolie over. Meng alle ingrediënten nu met je vingertoppen goed door elkaar.

3. Bestrijk de warme platbroden met de avocadopuree, leg er een handvol kiem- en spruitgroente op en schaaf er wat krullen parmezaan overheen. Vouw op tot twee wraps en geniet van de heerlijke, subtiel frisse smaken en de krokante en romige texturen.

(ref: https://www.jamiemagazine.nl/recepten/wraps-met-kiemgroenten.html)

Gazpacho

Gazpacho
Ingrediënten:
2 blikken tomaten in stukjes
50g uikiemen / preikiemen
50g broccolikiemen
50g tuinkers
50g venkelkiemen
50g korianderkiemen
50g rucola
100ml water
1 blokje groentebouillon
2el olijfolie
1 el azijn
2 sneetjes geroosterd brood
peper en zout
enkele zwarte olijven
1 scheutje rum

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maak kort maar krachtig fijn!
Versier de soep met enkele zwarte olijven of een scheutje room.
Serveer de soep op kamertemperatuur.

(ref: Kiemen en microgroenten kweken; Peter Bauwens)