Ontstaan


Nieuw-Zeeland

Het idee van De Stadskiem is ontstaan toen ik in 2015 samen met mijn vriendin door Nieuw-Zeeland trok. We kochten er een auto, knutselden er een bed in en reden ermee naar de mooiste plekjes.

 

 

 

Heimwee naar de moestuin

Na een tijdje begon ik mijn moestuintje te missen. Daarom verbleven we nu en dan op boerderijen, waar ik me in ruil voor kost en inwoon enkele uren per dag mocht uitleven in de tuin.

 

 

 

De chocopot

Het was ergens onderweg, op één van de kilometers lange gravelbanen door de ongerepte natuur dat ik op het idee kwam om kiemen te kweken. Ik nam een lege pot choco, prikte enkele gaatjes in het deksel en vulde de pot met een paar zaadjes. ’s Morgens en ’s avonds spoelde ik de kiemen af en overdag zette ik het potje in het zonnetje op het dashboard van de auto.

 

 

Kiemen op de boterham

Het begon heel onschuldig, maar al snel veranderde onze auto in een ware indoor moestuin van chocopotten met kiemen. Ik zorgde ervoor dat er iedere dag een potje kiemen klaar was, ideaal om mee op trektocht te nemen en ’s middags op de boterhammetjes te doen. Zo konden we ook zonder tuintje iedere dag van onze verse groentjes genieten.