Milieubewust


Waarom kiezen voor De Stadskiem?

Gemiddeld genomen legt onze maaltijd 30.000 km af voor het op ons bord verschijnt. Dit is goed voor zo’n 7 kg aan schadelijke CO2 uitstoot. Deze grote afstand zorgt er bovendien voor dat we de band met het productieproces verliezen. Hierdoor zijn we ons niet altijd bewust van de impact van onze voedselconsumptie op milieu en klimaat.

De Stadskiem zet steevast in op een milieubewust productie proces:

  • Duurzame productiemethoden – De kiemgroenten worden gekweekt in een kleine productiekamer waar water en ruimte efficiënt worden benut. De verlichting van de kiemgroenten is gebaseerd op LED technologie (aangedreven door zonne-energie).
  • Lokale productie – Doordat De Stadskiem gevestigd is in het hartje van Mechelen wordt de transportketen en de CO2 uitstoot geminimaliseerd. Zo streven we samen naar een klimaatneutraal Mechelen.
  • Veiligheid en kwaliteitHet transparante productieproces en het ontbreken van een transportketen biedt meer vertrouwen in de veiligheid en kwaliteit van het voedsel dat u koopt.
  • Ecologische materialen – De kiemgroenten worden gekweekt op biologisch afbreekbare cellulose matjes en verkocht in composteerbare PLA bakjes. Bovendien draait de Stadskiem website op een ecologisch verantwoorde OVH data server. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van duurzame keuzes die De Stadskiem neemt.
  • Dagverse kiemgroenten, het ganse jaar door – Door de optimalisatie van het groeiklimaat, kunnen de kiemgroenten het volledige jaar door gekweekt en geoogst worden. Zo kan De Stadskiem u elke dag van het jaar de meest smaakvolle, verse en nutrientenrijke kiemgroenten presenteren.
  • Betrokkenheid bij de voedselproductie – Met het transparant productieproces tracht De Stadskiem de mens bewust te maken van waar onze voeding vandaan komt en hoeveel ruimte, energie en water nodig zijn voor zowel productie, verwerking als verkoop ervan. Door de mensen extra te betrekken bij de voedselproductie, zien ze hoe eenvoudig het kan zijn om zelf kiemgroenten te kweken. Op die manier willen we iedereen uitdagen om het ook zelf thuis te proberen. Samen kunnen we een verschil maken voor ons milieu, het klimaat en onze gezondheid.